vecka 7 plus fem

idag var jag illamående igen...hmm...jobbigt det här. Men postafenet håller det i balans iallafall.

blev grymt trött när jag kom hem från jobbet, och nu ligger jag i sängen och myser. Är så trött, så trött.


7 veckor och fyra dagar

På onsdag är det ultraljud! Ser fram emot!

På fredag reser jag och syrran till göteborg, det ser jag också fram emot!

Idag ska jag träna, rätta prov och adventspynta.

igår var jag för trött för adventspynt, jag somnade två gånger i soffan. INTE likt mig, men jag behöver vilan. Det är som att gå in i en vägg av trötthet.


7 veckor och tre dagar

Har varit och adventshandlat, lite grejer till min sons adventskalender (gör själv med ett litet paket för varje dag). Sonen är ivrig och vill få upp julpyntet!!! Gärna NU! Men först adventsstädning säger mamma!

Blev livrädd nyss, katten hoppade på min mage med klorna ute, rev mig på magen. Blev rädd och ledsen och började gråta....:( Dumma katt!

Pratade med lillasyster igår, hon har de tlite struligt, eller rätt mkt struligt. Hmm...jag finns här iallafall. Det förstår hon nog nu.
Men det är jobbigt just nu, när man försöker balansera stressmoment på jobbet och illamående och tankar om bebis i magen. Det är ju en förberedelse som startat, vi ska bli en till i familjen!

7 veckor och 2 dagar

Igår var vi till IKEA. Köpte lite grejer så vi kan göra iordning sonens rum lite bättre. Han börjar bli en stor kille och vill ha ett cooooooolt rum.
Idag ska jag börja fixa iordning innan han kommer hem från skolan, han vet inte ännu vad vi köpt.

blev så trött efter att varit på IKEA att jag bara dök ner på soffan och sov i en timme efter maten.

Illamåendet kanske har vänt!? Hört den förut? Nu hoppas jag det är sant!

Gravid i sju veckor

Nu har jag varit  gravid i sju veckor. Illamåendet var inte lika illa idag, thank God! Hoppas det avtar, fast det har jag trott förr och fått ta tillbaka mina ord.

Har varit på min sons show idag på skolan. Härligt! Vilken kille jag har! Så avslappnad när han pratade och han var presentatör! Mammas stolthet!

Går in i vecka åtta nu! Vill så gärna berätta på jobbet, magen har växt. Såg stor skillnad imorse i spegeln:D


6 veckor och 5 dagar

Vill att jag ska vara i vecka tolv nu haha...tålamod, tålamod...

Idag är illamåendet bättre, peppar peppar. Igår slog allt, somnade när syrran var här, på soffan. Bra där. Vi som knappt syns nuförtiden. Tror jag blev trött av Postafenet.

Idag har jag hemarbete, vilken lyx! Det är bra med en underbar chef!
Dricker Green tea Lemon, det hjälper min stackars hals. Är så sugen på att träna, men ska lindra träningsivern med ett yogapass idag tänkte jag.

Vill må bra och njuta av min graviditet, vår graviditet.

Min älskade man föreslog en tripp till IKEA på fredag. Det tackar jag aldrig nej till. Det borde liva upp mig!

6 veckor och 4 dgr - såå gravid!

Känner mig verkligen gravid. Magen växt, illamåendet from hell och pendlar mellan lycka och tårar.

Vi hålle rpå att göra fläskpannkaka, pannkaka med bacon i. Blev så grymt sugen igår på det. idag är jag sådär sugen, men det funkar. Illamåendet är ju lite lite bättre!
Äter postafen, men svårt att veta om det funkar. Det tar nog udden av illamåendet iallafall.


6 veckor + 3 dgr

Igår var det hemskt, kunde knappt röra mig, för jag mådde så illa. Som att ha magsjuka man inte vet när den försvinner, imorgon? Om en vecka? Om två månader? 7?
Argh...man blir tokig.
Är inte oacksam!
Är glad över att jag mår illa och att vi blivit lyckligt lottade att ha ett liv i min mage.

Min man köpte postafen igår, hoppas det hjälper!

6 veckor plus 2 dagar

idag skrev jag in mig på mvc, och jag har fått en tid för vaccinering för svininfluensan.
Den 7 december får jag komma in för informationsmöte på mvc.
Vaccinering på tisdag!

Idag kommer lillasyster till stan! Tjohoo!


6 veckor + 1 dag

vilar idag, illamåendet (peppar, peppar) liiite bättre. Eller så har jag vant mig att ha ett ständigt illamående och kräkkänslorna nära...nice...

Drama på jobbet.
Men så snäll chef som messade mig igår och skrev att jag var en "cool tjej".
Försöker göra vad som är rätt och leva som jag lär.
Kul att få uppskattning för det!

6 veckor idag!

Jobbat, och stört mig på kollegan som behandlar mig illa. Nu är det snart slut på det, som det verkar blir han borttagen från lektioner i det ämne han inte uppenbarligen kan vara proffessionell och sköta sitt jobb.

Nu ska jag inte på jobbet förrän tisdag iallfall, ska på kurs mm. Skönt. Så kommer lillasyster hem snart också, skojigt!
Nu ska jag fokusera på mig, magen och familjen.

5 veckor plus 6 dagar

imorgon går jag in i vecka 7. Illamåendet har hållit i sig idag med...min man har iallafall köpt skorpor som jag mumsar på under dagen för att hålla illamåendet i schack:)
Har ont i halsen, typiskt med alla sjukdomar jag råkar ut för...


5 veckor plus fem dagar

illamåendet håller i sig och lite hugg i magen ibland. Har arbetat idag och är väldigt trött, har slutat men är på jobbet (själv) och väntar på att nästa buss ska gå. HATAR att pendla!

Vill att veckorna ska gå så jag kan berätta för fler vad jag bär på för hemlighet:)
Nu undrar väl folk varför jag är grön i ansiktet och har en massa skorpsmulor på mig (skorpor hjälper lite mot illamåendet, småäta is the shit!)
Kunde inte avsluta lunchen, utan var tvungen att gå ut ur matsalen, blev så sjukt illamående, och det var fisk...blähää! Annars är jag väldigt kräsmagad, men det här är hemskt...
...men jag kan stå ut...
jag är ihärdig!

Försökte ringa vårdcentralen, men deras telefonkö var full, wtf!!!! Ja, d ehade telefontid till 16.00, men vid tvåtiden var kön full. Så jag måste ringa imorgon bitti, vilket är så svårt, eftersom jag arbetar som lärare och har lektioner!!!
Men får väl smita ut eller nåt en stund. Måste nämligen skriva in mig på mödravården!



5 veckor plus fyra dagar

Mådde hemskt illa igår, shit hela dagen. Kräktes som en gris på kvällen. Hjälp! så här kände jag inte när jag väntade min son för 9 år sedan, han är 8 och ett halv idag:)

Mår illa idag och kan inte ens tänka på viss mat. Det enda jag kan tänka mig äta är en inbakad pizza, haha! Igår var jag sugen på sura godisar...

Hoppas det inte känns så här imorgon...shit!


Dessutom vaknade jag med ont i halsen! Jag som nyss var sjuk. Immunförsvaret är lågt när man är gravid...men det här är ju löjligt. Vill må bra!
Kom på en yogaställning jag läst om, man ligger på rygg med benen som i skräddarställning typ...då släppte illamåendet. Men så kan jag inte ligga hela dagen:)

babykläder

imorgon ska vi rensa babykläder, sådant som ska vara kvar VS säljas eller skänkas bort.

Efter jul tänker jag börja göra iordning barnkammare....ivrig eller vad? Men tänker att då är jag så pass långt gången iallafall att det inte känns fööör tidigt.

Har en superfin spjälsäng i garaget! Och en massa idéer om hur jag vill ha det:D Som vanligt!

5 veckor plus 3 dagar

Har varit väldigt trött idag, och igår.
Igår orkade jag iallafall med ett gravidyogapass, så skönt!

Får se om jag orkar med något idag, iallafall en stund på träningscykeln.
Under min förra graviditet gick jag upp väldigt mycket i vikt, och det var inte roligt att kämpa bort dem sedan. Men jag lyckades. Nu vill jag äta och träna rätt under graviditeten, men samtidigt hitta harmoni och balans. Måste ju må bra!!!


5 veckor plus två dagar

Har haft en tuff vecka då det är problem med en i arbetslaget, vilket börjar gå ut över mig. Jag som inte ska stressa just nu har varit tvungen att tala med min chef om denne man, eftersom han går och pratar skit om mig, inför hela arbetslaget när jag är bortaa. Han ahr t om tagit upp på en konferens problemet med min frånvaro, som jag haft pg a ivf vilket inte han vet. Han gör  själv bara bort sig själv eftersom det är min arbetsgivare som beslutat om ledigheten och han har ingenting med det att göra. Nu ifrågasätter han min undervisning mm, mm.
Han har också gjort en massa saker mot andra, och det börjar gå ut över våra elever, eller har redan gjort.

Nu har föräldrar och elever börjat klaga, och jag kände att jag avr tvungen att prata med rektorn om det. Jag ahr sådan tur att jag har hela arbetslaget bakom mig, annars had ejag aldrig orkat.

Magen börjar puta ut, hehe. Har tänkt outa att jag är gravid kring jul, har t om köpt en t-shirt aom det står BEBIS på magen på, den får jag väl ta på mig på arbetets julbord eller nåt;)

Mår lite illa till och från. Men det tar jag gärna.
Har haft lite knasiga cravings tror jag.
Kissar en massa hela tiden.

Den 2:e december ska vi på ultraljud, waow!

4 veckor + 6 dgr

Är väldigt trött om dagarna, småillamående som kommer och går. Lite växtvärk i livmodern till och från. Känner mig gravid nu, och det är en bra känsla! Helt underbart.
Har varit lite omtumlande dagar och försöker förstå...att det faktiskt fungerade på första försöket!

Imorgon är det vecka fem!


4veckor plus 5 dagar

första dagen på arbetet efter semester och sjukdom. Kändes bra, konstigt bara eftersom jag känner mig annorlunda i hela kroppen, det är ju en liten pärla som bor där inne...men bara min chef och en vännina på jobbet som vet:D

Kändes bra att arbeta, man kopplar bort tankarna lite och Gör, arbetar som lärare och det är stressigt...nu gäller det att lyssna på kroppen, har ju en till att tänka på nu.

Ringde ivf och sköterskan tittade i journalen efter att ha sagt grattis, sedan så sa hon: "på första försöket!"
-ja, på första försöket!

Nu ska jag njuta av varje dag.

4v + 4dgr

Gravid i vecka fem + 4 dagar om jag räknat rätt nu då. Räknar från befruktningen plus två veckor, som man tydligen ska göra.

Min familj blev såå glada när jag berättade imorse. Härligt det är, jag känner mig lyckligt lottad och det är magiskt och en välsignad känsla. Tänk att vi lyckades. Hoppas nu bara att lilla pärlan stannar kvar i magen. Tänker tänka positivt och vara glad, inte oroa mig!!

Mamma och pappa kom hit med orangea tulpaner och vi har fikat kladdkaka med glass. Lille A ska bli storebror!!!
Tänker int eberätta för fler än de närmaste innan vecka 12...blir väl lagom till jul. De blir nog chockade på jobbet, eftersom de är inställda på att vi ska göra adoption. Adoptionen tog så lång tid, och det var väl inte menat för oss. Vi har väl lärt oss mycket av det ändå som vi tar med oss i vår ryggsäck.

Vi gjorde testet kl fem imorse, vaknade och frågade "vad är klockan", när jag fick svar av en trött man så skyndade jag mig på toa. Tips! BRA att vara trött, då har inte hjärnan riktigt fattat att dne ska vara orolig. På en gång syndes strecket i fönster nr 2 som visar att man är gravid. Men man ska vänta tre minuter, så jag ropade på min man som kom och han såg så nervös ut. Sa att vi måste vänta i två minuter till innan vi går in i badrummet och väntar. Sedan gick vi in och där var strecket! Min man tittade på testet, tittade på mig, tittade på testet, sedan kramades vi. LYCKA!


TESTDAG


Det blev positivt, jag är GRAVID!!!!!

I would die for that

http://www.youtube.com/watch?v=JqfGqOx2iDQ

dag 54 ont i magen

Blev väldigt rädd när jag vaknade, för det krampade så i magen, håll dig kvar nu pärlan! Upp på toa, titta i trosan så jag inte blöder. Inget blod, puh...har inte blödit någonting. Krampen gick över, och jag hoppas det är livmodern som växer pga graviditet. Svaret får vi imorgon...

Hade illamående också på morgonen, blir illamående om jag låter det gå för lång tid mellan måltiderna.


dag 53 - glad över illamående

Den här resan är helt sjuk, jag är glad över att jag har morgonillamående efter frukosten. Så var det när jag väntade min son, nu tänker jag låt mig glädjas idag. Och väntar till riktiga testdagen på SÖNDAG att ta fler test, man blir ju knäpp av de där testen. Vågar inte tro på testet förrän det visar tydligt att jag r gravid, men jag tänker våga hoppas idag!
Mår illa och molandet i magen är normalt vid graviditet.

Mår riktigt illa idag-tjohooo!
#Jag börjar bli knäpp#

dag 52 - att testa eller inte testa det är frågan

mådde inte så bra på förmiddagen, tjuvtestade gravtest imorse och det var svagt svagt rosa. Men vågar inte hoppas, fast vll hoppas, men...gahhhh...blir nog galen innan det är söndag och riktig testdag. Ingen blödning så långt ögat kan nå, men molande värk i magen.

Vaknade supertidigt imorse och hade så svårt att somna efter att ha tagit testet. Låg och grubblade i typ två timmar, obs kl var fyra på morgonen.

Springer på toa HELA tiden.
Molande värk i magen.
Trött.
Ingen mens än
illamående om jag inte äter regelbundet
kan inte dricka morgonkaffe, hjärnan vill ha men inte kroppen, inte lika gott längre!


10 tecken på att du är gravid


Om du tillhör dem som lyssnar extra noga till kroppens signaler kan du börja misstänka att du är gravid kort efter befruktningen. De flesta märker inte av några graviditetssymptom innan det befruktade ägget fastnar på livmoderväggen, dvs. flera dagar efter befruktningen. Andra känner inte några graviditetssymptom under ett par veckor och börjar fundera på om de är gravida när mensen uteblir. Här följer en lista över några av de första tecknen på graviditet. Du kan ha alla, vissa eller inga av dessa graviditetssymptom.

1. Utebliven mens. Om du har regelbunden mens, och mensen är sen, kan det vara bra att göra ett graviditetstest. Utebliven mens är det säkraste tecknet på graviditet för en kvinna i barnafödande ålder, som har regelbunden menstruation.

2. Morgonillamående. De flesta och känner inte av något morgonillamående förrän några veckor efter befruktningen. (En del har tur och slipper det helt.) Men redan några dagar efter befruktningen kan du börja känna ett lätt illamående och obehag. Det behöver inte heller bara kännas på morgonen – du kan känna av graviditetsrelaterat illamående morgon, middag eller kväll.

3. Trötthet. Känner du dig lite trött? Nej förresten, känner du dig helt utpumpad? Höga halter av hormonet progesteron kan göra att det känns som om du sprungit ett maratonlopp, trots att du bara suttit på kontoret som vanligt. Trötthet är ett av de vanligaste tidiga graviditetstecknen, även om det inte är ett bombsäkert tecken på egen hand.

4. Ömma, svullna bröst. Om du är gravid känns brösten antagligen ömma, ungefär på samma sätt som före mens, fast mer. När kroppen vänjer sig vid de förändrade hormonhalterna avtar ömheten.

5. Nidationsblödning eller kramp. Cirka åtta dagar efter ägglossningen kan du få en liten blödning, s.k. spotting. Det är en sparsam rosa- eller brunfärgad blödning, ofta i kombination med viss kramp. Spotting kan även förekomma vid den tidpunkt då du skulle haft din mens. Nidationsblödningen inträffar när ägget sjunker in i livmoderslemhinnan.

6. Ofta kissnödig. När embryot fastnar på livmoderväggen och börjar producera humant koriongonadotropin (hCG-hormon), kan det hända att du behöver kissa oftare än vanligt.

7. Förändrad smakupplevelse. Du kan känna att din smak förändras. En del kvinnor känner en metallsmak i munnen. Andra tål inte smaken av kaffe, te eller mat som de brukar tycka om.

8. Mörkare vårtgårdar. Om huden runt bröstvårtorna mörknar kan du mycket väl vara gravid, men det kan också vara en hormonell obalans som beror på annat än graviditet eller en resteffekt från en tidigare graviditet.

9. Sug efter mat. Ja, detta är lite av en klyscha, men sug efter mat kan ibland vara ett tecken på graviditet. Det är dock inget säkert tecken. (Du kanske inbillar dig, eller så kan det vara ett tecken på att din kropp behöver ett visst näringsämne.) Men om du känner ett extra sug efter mat och samtidigt känner av något av de andra symptomen i listan, ska du nog börja räkna efter när du hade mens senast.


dag 51 - hoppas, hoppas, hoppas

ingen blödning, moladet har avtagit lite.
Nu hoppas, hoppas, hoppas jag på positivt resultat på söndagmorgon.

Pratade med en kompis igår som sa att de är nu man måste släppa taget och inte oroa sig så mycket. Det går inte att styra. Men grejen är ju att de här veckorna har varit så styrda. Och hur sjutton oroar man sig INTE?
Och alla dessa kvinnor jag tidigare läste om på nätet som jag tyckte var bittra och hysteriska.
Nu förstår jag.

dag 50 mensvärk?

Hoppas det inte är mensvärk jag har, hoppas hoppas hoppas INTE. Inte kommit någon blödning ännu iallafall.
Fick rätt ont igår kväll och sedan på morgonen också, som kraftigt molande mensvärk. Fast inte som det brukar kännas.

Nu är jag rädd för att gå på toaletten och se att jag blöder, men hade inte ens mörka flytningar när jag gick nyss. Håll dig kvar där inne pärlan!

Har ont i kroppen pga influensan, svettas som bara den...kroppen svettas väl ut febern.

vågar inte tänka på minus

tänk om det blir minus på söndag, hur fungerar man då? Hur fixar man att gå och jobba? Gå igenom allt en gång till! Fast nu fick vi iallafall veta att det finns ett nerfryst embryo. Men iallafall, man har fantiserat och hoppats så innerligt att det blir världens fall, världens stup om det misslyckas.

Har inte haft någon blödning ännu. Känner lite grann i magen ibland, molande värk. Så kändes det när jag väntade min son.

Åhhh, låt mig inte stupa på söndag!!!

dag 49 - sjukdomen ett faktum

Vaknade tidigt imorse med feberfrossa, var helt svettig och har inte kunnat göra mer än att ligga till säng idag. När jag reser mig får jag sprängande huvudvärk. Håller febern nere med panodil.

dag 48

Nu känna det verkligen att det är influensa på gång, huvudvärk och halsen har jag ont i. Idag blir det vila och hoppas på det bästa. Vill inte utsätta kroppen för sress i form av sjukdom, nu är det försent...

dag 47 - huvudvärk

håller på att bli sjuk, typiskt. Verkligen inte vad jag behöver just nu. Ska börja jobba på måndag ju!

Proppade i mig vitaminer i form av frukt och juice med acaibär. Somnade mitt på dagen ocskå, är verkligen inte pigg!

RSS 2.0