dag 52 - att testa eller inte testa det är frågan

mådde inte så bra på förmiddagen, tjuvtestade gravtest imorse och det var svagt svagt rosa. Men vågar inte hoppas, fast vll hoppas, men...gahhhh...blir nog galen innan det är söndag och riktig testdag. Ingen blödning så långt ögat kan nå, men molande värk i magen.

Vaknade supertidigt imorse och hade så svårt att somna efter att ha tagit testet. Låg och grubblade i typ två timmar, obs kl var fyra på morgonen.

Springer på toa HELA tiden.
Molande värk i magen.
Trött.
Ingen mens än
illamående om jag inte äter regelbundet
kan inte dricka morgonkaffe, hjärnan vill ha men inte kroppen, inte lika gott längre!


10 tecken på att du är gravid


Om du tillhör dem som lyssnar extra noga till kroppens signaler kan du börja misstänka att du är gravid kort efter befruktningen. De flesta märker inte av några graviditetssymptom innan det befruktade ägget fastnar på livmoderväggen, dvs. flera dagar efter befruktningen. Andra känner inte några graviditetssymptom under ett par veckor och börjar fundera på om de är gravida när mensen uteblir. Här följer en lista över några av de första tecknen på graviditet. Du kan ha alla, vissa eller inga av dessa graviditetssymptom.

1. Utebliven mens. Om du har regelbunden mens, och mensen är sen, kan det vara bra att göra ett graviditetstest. Utebliven mens är det säkraste tecknet på graviditet för en kvinna i barnafödande ålder, som har regelbunden menstruation.

2. Morgonillamående. De flesta och känner inte av något morgonillamående förrän några veckor efter befruktningen. (En del har tur och slipper det helt.) Men redan några dagar efter befruktningen kan du börja känna ett lätt illamående och obehag. Det behöver inte heller bara kännas på morgonen – du kan känna av graviditetsrelaterat illamående morgon, middag eller kväll.

3. Trötthet. Känner du dig lite trött? Nej förresten, känner du dig helt utpumpad? Höga halter av hormonet progesteron kan göra att det känns som om du sprungit ett maratonlopp, trots att du bara suttit på kontoret som vanligt. Trötthet är ett av de vanligaste tidiga graviditetstecknen, även om det inte är ett bombsäkert tecken på egen hand.

4. Ömma, svullna bröst. Om du är gravid känns brösten antagligen ömma, ungefär på samma sätt som före mens, fast mer. När kroppen vänjer sig vid de förändrade hormonhalterna avtar ömheten.

5. Nidationsblödning eller kramp. Cirka åtta dagar efter ägglossningen kan du få en liten blödning, s.k. spotting. Det är en sparsam rosa- eller brunfärgad blödning, ofta i kombination med viss kramp. Spotting kan även förekomma vid den tidpunkt då du skulle haft din mens. Nidationsblödningen inträffar när ägget sjunker in i livmoderslemhinnan.

6. Ofta kissnödig. När embryot fastnar på livmoderväggen och börjar producera humant koriongonadotropin (hCG-hormon), kan det hända att du behöver kissa oftare än vanligt.

7. Förändrad smakupplevelse. Du kan känna att din smak förändras. En del kvinnor känner en metallsmak i munnen. Andra tål inte smaken av kaffe, te eller mat som de brukar tycka om.

8. Mörkare vårtgårdar. Om huden runt bröstvårtorna mörknar kan du mycket väl vara gravid, men det kan också vara en hormonell obalans som beror på annat än graviditet eller en resteffekt från en tidigare graviditet.

9. Sug efter mat. Ja, detta är lite av en klyscha, men sug efter mat kan ibland vara ett tecken på graviditet. Det är dock inget säkert tecken. (Du kanske inbillar dig, eller så kan det vara ett tecken på att din kropp behöver ett visst näringsämne.) Men om du känner ett extra sug efter mat och samtidigt känner av något av de andra symptomen i listan, ska du nog börja räkna efter när du hade mens senast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0